de bottelarij

de bottelarij

De bron, waaruit het natuurlijk mineraalwater wordt opgepompt en dat door Bottelarij Noorderwater BV op de markt gebracht zal worden, is eigendom van de initiatiefnemers van de bottelarij, Gezinus Oosting en Hanneke Heerema. Door de Minister van Volksgezondheid, Welzijn en Sport is het door ons aangeboorde water op 1 juli 2009 erkend als natuurlijk mineraalwater, na het laten uitvoeren van tal van onderzoeken en rapportages. Deze erkenning vormt de absolute voorwaarde om dit water te mogen exploiteren. De bron (en dus dit natuurlijk mineraalwater) verwierf een volledige certificatie.

Op basis van deze erkenning is tevens een vergunning verleend om dit natuurlijk mineraalwater aan consumenten te schenken en te verkopen. Dat is het formele deel van het verhaal. Het natuurlijk mineraalwater heeft ook een intrinsieke waarde, dat gevormd wordt door een superieure kwaliteit en zuiverheid. De samenstelling van de aanwezige mineralen is daarnaast perfect in balans. Precies zoals ons lichaam nodig heeft. En dat alles maakt, dat het mineraalwater uit deze bron uniek is in zijn soort.

Er is geen receptuur nodig, (kan niet nagemaakt worden) behoeft geen ingewikkeld productieproces, niet anders dan volgens vrij eenvoudige maar wel strenge regels, zuurstofvrij in prachtige, glazen flessen gebotteld te worden.

Bijzonderheden van ons natuurlijk mineraalwater:

 • de kwaliteit is superieur;
 • de unieke samenstelling, met name de afwezigheid van nitraten, zodat dit water met recht maagdelijk mineraalwater genoemd mag worden;
 • al sinds de ijstijd van 450.000 jaar geleden is dit water onder de beschermende potkleilaag van 34 meter dik geconserveerd, zodat er geen enkele chemische of fysische vervuilingen in voorkomen;
 • de winning van het water doen wij op zorgvuldige wijze en heeft geen effect op de geologische condities van het gebied.

waarom zijn onze flessen van glas?

Behalve dat we vinden, dat ons superieure mineraalwater de mooiste verpakking verdient die we maar kunnen bedenken, is een glazen fles de enige verpakking die geschikt is voor natuurlijk mineraalwater. Glas is, anders dan bij kunststof, niet poreus. Glas zorgt er dus voor, dat we voor langere tijd (max. twee jaar) borg kunnen staan voor de kwaliteit.

Daarnaast blijkt dat ook de consument glas prefereert boven andere verpakkingsmaterialen. De reden is duidelijk: glasverpakking heeft veel voordelen tegenover andere verpakkingen.

Enkele voordelen van glazen flessen zijn:

 • Producten zijn langer houdbaar in glas.
 • Glas brengt geen schade toe aan het milieu.
 • Glas heeft geen invloed op de smaak of de consistentie van de inhoud.
 • Glas is sterk en biedt het product een goede bescherming.
 • Glas is schoon en daarmee de meest hygiënische verpakkingsvorm.
 • Glas straalt kwaliteit uit: een product in glas heeft meer cachet en is kwalitatief beter.
 • Glas is 100 % recycleerbaar en kan tot in het oneindige hergebruikt worden (kunststof kan maar een beperkt aantal keren gerecycled worden en nooit voor de volle 100 %).
 • Van al het gebruikte glas wordt meer dan 85 % tot nieuw glas verwerkt (bij kunststof ligt dit percentage onder de 25 %).

naar China

We gaan in de eerste fase van ons bedrijf het gebottelde natuurlijk mineraalwater exporteren naar China.

Waarom naar China? Bekijk hier een stukje uit onze bedrijfsfilm die dankzij Carillon Audiovisuele Communicatie als sponsor gemaakt kon worden.

Naar China

doelstelling en missie

Bottelarij Noorderwater legt zich toe op het bottelen en exporteren van natuurlijk mineraalwater van superieure kwaliteit uit de eigen, volledig gecertificeerde bron in Wagenborgen (gemeente Delfzijl).

Om deze doelstelling te bereiken stellen we een professioneel team samen van mensen, die zich bewezen hebben op het gebied van de export van voeding naar Azië, accountancy, internationale verkoop en een ‘chef de productie’ die het productieproces op de werkvloer overziet en in goede banen leidt. Een extern bedrijf voor wie de operationele logistiek geen geheimen meer heeft, zal dat deel voor zijn rekening nemen. Met ca. tien mensen voor ook de productie – en administratieve werkzaamheden is het team voor de eerste fase gereed.

De geografische en hydrologische condities van de bron zijn uitermate gunstig: er is een onbeperkt volume beschikbaar in een tegen negatieve invloeden van buitenaf beschermde omgeving, namelijk een tunneldal uit de ijstijd Elsterien (zie ook: De Bron). Op basis van deze erkenning is ons tevens een vergunning verleend om dit natuurlijk mineraalwater aan consumenten te schenken en te verkopen.