water is gezond

Vrijwel elke levensvorm op aarde is afhankelijk van water. Water is het belangrijkste bestanddeel van ons menselijk lichaam: ca. 60 % van ons lichaamsgewicht bestaat uit water. We hebben daarom per dag gemiddeld twee liter vocht nodig om ons goed te blijven voelen. Dat is veel en daarmee maakt het nogal wat uit, wat de kwaliteit is van die twee liter.

Water in ons lichaam vervult verschillende functies: het voorkomt uitdroging, het houdt de lichaamstemperatuur op peil, het lost de voedingsstoffen op die het lichaam nodig heeft. Als we te weinig water drinken gaat het lichaam dehydrateren, wat leidt tot vermoeidheid, hoofdpijn en concentratieverlies.

Water levert dus een belangrijke bijdrage aan het goed functioneren van het lichaam. Dat water kan dus maar beter van de allerbeste kwaliteit zijn!  Natuurlijk mineraalwater is niet te vergelijken met water dat uit de kraan komt. Waarom dat zo is? Zie de berichten uit de media, die je op deze site kunt vinden.

acht tips

waarom ons natuurlijk mineraalwater goed voor je is!

1. Water is leven. Er kan geen leven bestaan zonder water. We moeten constant blijven drinken om ons lichaam van voldoende vocht te voorzien.

2. Ons lichaam bestaat voor ongeveer 70 % uit water (de hersenen zelfs meer). Dit percentage dient gehandhaafd te blijven voor een goede gezondheid. Na zuurstof is water het belangrijkste element waar we ons lichaam mee voeden. Uitdroging, dehydratatie, kan in elk jaargetijde voorkomen. Het is dus noodzakelijk om ook in de koude maanden voldoende water te drinken.

3. Het is voor het lichaam bijna onmogelijk om voldoende water uit bijvoorbeeld groente en fruit te halen. Daarom is het van essentieel belang om extra water te drinken. Koffie, alcohol en frisdrank onttrekken water aan het lichaam en verhinderen bovendien een goede spijsvertering door de grote hoeveelheden suiker die hierin voorkomen.

4. Water speelt een essentiële rol bij ongeveer iedere lichaamsfunctie. Ons bloed bestaat voor 90% uit water en de hersenen bevatten zelfs 96% water. Is je gezondheid je lief, dan kies je voor het allerbeste: ons natuurlijk mineraalwater.

5. Water is essentieel voor een goede spijsvertering, de absorptie van voedingsstoffen en chemische reacties in het lichaam.

6. Water is essentieel voor het afvoeren van afvalstoffen van voornamelijk in het spijsverteringssysteem. Een te lage pH waarde is niet goed voor ons lichaam. Ons bloed moet altijd een pH waarde van rond de 7.35 (7.25-7.45) hebben en is dus basisch. Wanneer de zuurgraad buiten deze marges komt gaan we dood.

7. Water is essentieel bij reguleren van onze lichaamstemperatuur. Voor een optimale regulatie van de lichaamstemperatuur moeten we minimaal 2 liter water per dag binnen krijgen (volwassenen).

8. Wanneer we constant nalaten om voldoende water te drinken kan dit resulteren in chronische uitdroging van de lichaamscellen (Chronic Cellular Dehydration). Kenmerkend zijn een slechte weerstand (als gevolg waarvan een terugkerende verkoudheid en/of griep en een verminderd herstelvermogen van een lichamelijke inspanning.)

gezond oud worden

In het algemeen kun je stellen, dat je er goed aan doet om belang te hechten aan de kwaliteit van je voedsel en aan de herkomst ervan. En dat gaat in toenemende mate ook op voor water. Het is verstandig om alleen voedsel zonder (kunstmatige) toevoegingen te eten.

Water bevat geen vet, geen cholesterol en geen calorieën en het is een essentieel onderdeel van een evenwichtige voeding. Vanuit fysiologisch oogpunt is water de enige onmisbare drank.

Maar water kan nog meer zijn. Natuurlijk mineraalwater is ook een leverancier van onmisbare mineralen. Omdat onze voeding door massaproductie en uitputting van de grond, steeds minder mineralen bevat, is het verstandig natuurlijk mineraalwater te drinken. De hoeveelheid mineralen die we dagelijks nodig hebben is afhankelijk van leeftijd en levensstijl.

Gezond oud worden kan dus in principe bereikt worden door dagelijks ons natuurlijk mineraalwater te drinken.

We krijgen vaak het verwijt, dat we ons mineraalwater gaan bottelen in een mooie glazen fles en het voor een (in de ogen van Nederlanders) fiks bedrag gaan verkopen. Los van de hoge kosten die we moeten maken, is het een vergissing om ons initiatief te vergelijken met het recht van alle mensen op goed drinkwater. Maar goed drinkwater is echter allang geen vanzelfsprekendheid meer, ook niet voor ons Nederlanders. Door de industrialisatie is het noodzakelijk geworden dat water eerst grondig gereinigd moet worden voor het drinkwater genoemd mag worden. Overal ter wereld neemt de verkoop van gebotteld water toe, omdat dat (meestal) een betere minerale samenstelling heeft en betrouwbaarder is dan leidingwater.

Gezond oud worden begint met het drinken van Elster®!

helend water

(testimonials)

Roelie (een 69-jarige vrouw) was na de behandeling van borstkanker veranderd in een wrak. De bestralingen, chemokuren en medicijnen hadden haar nieren, lever en hart aangetast. De pompdruk van haar hart was gedaald naar 8. Bij een gezond mens is dit rond 60. Door duizelingen was ze ten val gekomen en daarbij was haar heup gebroken. Vanwege haar zeer slechte conditie was opereren levensbedreigend. Op ons aanraden was zij ons natuurlijk mineraalwater gaan drinken. Langzamerhand herstelde zij. Haar hart pompdruk liep weer op tot 49! Een zeer opmerkelijke verbetering, zo constateerde ook haar behandelend arts. Zes weken geleden heeft zij een compleet nieuwe heup gekregen. Eindelijk kan zij weer van een leven zonder pijn genieten.
De vader van een 17-jarige zoon, kwam bij ons met de vraag of hij ons natuurlijk mineraalwater mocht komen halen. Zijn zoon had weinig of geen kraakbeen in een heup en lag al twee jaar in een tractie, doch zonder merkbare verbetering. In de krant had pa gelezen, dat ons mineraalwater bij anderen voor opmerkelijk herstel van het kraakbeen had gezorgd. Na drie maanden kwamen vader en zoon bij ons binnengewandeld. In het UMCG was men blij verrast met deze genezing.
Toen Janny een jaar of vier  geleden voor het eerst water bij ons kwam halen, was ze een oude dame van 82, die zich moeizaam uit haar autootje hees om vervolgens stram richting de voordeur te schuifelen. Ze mopperde dat ze zo’n grote tuin had en zo graag tuinierde. En dat dit niet meer kon. De oude dag had ook haar tenslotte tot de leunstoel veroordeeld. Niet dat ze zich daar bij neer wilde leggen! Daarom kwam ze ook ons mineraalwater halen, want daar had ze goede dingen over gehoord.

Na een maand of drie viel het ons op dat ze kwieker leek. Op een dag stonden we al buiten bij haar auto om de flessen mineraalwater in de kofferbak te zetten, toen Janny zich opeens omdraaide en op een holletje weer het huis in ging. Al snel kwam ze terug, ze was haar tasje vergeten. Maar Janny, riepen we verbaasd uit. Je rende! Ach ja, zei ze. Sinds ik jullie water drink ben ik me zo veel energieker gaan voelen. En het was inderdaad alsof de jaren van haar afgevallen waren. En ze was erg gelukkig met het feit, dat ze ook weer in de tuin kon werken.

Dit is het verhaal, dat haar moeder Farah aan ons deed.

“Mijn dochter van 1,5 jaar oud heeft erg veel last van exceem. Al vanaf dat ze een paar maanden oud was. Daarnaast is ze ook al een groot gedeelte van haar leven onafgebroken verkouden en heeft ze daarmee ook last van flinke nachtelijke hoestbuien waardoor ze vaak huilend wakker wordt. Mijn zoontje van vier heeft deze hoestbuien ook.

In mijn zoektocht naar oplossingen kwamen we helaas niet veel verder. Van hormoonzalfjes en hoestdrankjes via de reguliere huisarts, naar zoutbaden, crèmes en olies uit natuurwinkels en bezoekjes aan osteopaat en mesoloog bleven de klachten onverminderd.

Ik kwam via via terecht bij Dineke en Karel Jongepier in Veendam. Deze mensen werken met radiësthesie, wat het meten betreft van niet direct voor zintuiglijke waarneming bestaande energieën. Eventuele tekorten en disbalansen kunnen via deze uiterst gevoelige methodiek worden gemeten. Er wordt gemeten in eenheden, de zogenaamde Boviswaarden. Als persoon heb je een Boviswaarde en als je voedingssuplementen inneemt die een lagere Boviswaarde dan jijzelf hebben, doet het niets voor je. Dineke en Karel kunnen dit haarfijn meten. (er valt hier heel veel over te vertellen maar ik houd het even kort en bondig, voor meer informatie kijk op http://www.djr-advies.nl/toepassingen.php).

Zij hebben op mijn vragen over mijn dochter, gemeten dat het mineraalwater uit de bron in Wagenborgen haar klachten zou kunnen doen verdwijnen, daar dit heel bijzonder helend water is. De Boviswaarden ligt rond de 130.000, dit is met voorsprong het hoogste van de wereld.

Om een lang verhaal kort te maken ben ik naar Groningen gereden naar de allervriendelijkste Hanneke en Gezinus. Tijdens het avondeten waarbij ik mocht aanschuiven, vertelden zij mij over de vondst, de keuringen, de toepassingen enzovoorts van het water. Ik mocht wat jerrycans water meenemen voor mijn kinderen.

Na het drinken van dit water, wat overigens heerlijk smaakt, waren mijn kinderen na ongeveer vier dagen van hun verkoudheid EN de hoest af! Zeer opmerkelijk, daar zij hier al maanden flink last van hadden.

Het exceem van mijn dochter werd in de dagen erna langzaam minder… En het werd minimaal, vergeleken met voor het drinken van het mineraalwater. Na twee weken was zij geheel hersteld.

Je kunt je voorstellen hoe ik als moeder ontzettend dankbaar, blij en verwonderd was en ben! over dit water en dit effect….. Ook al woon ik in Utrecht, ik rij zo weer naar Groningen om dit water in huis te halen.”

Bij Annie, een vrouw van begin tachtig, was in 2014 na drie uitgebreide onderzoeken in het UMCG, Alzheimer vastgesteld. Zoon en dochter hadden de diagnose al geaccepteerd en waren er op voorbereid dat hun moeder, die nog volledig zelfstandig woonde, haar laatste jaren toch zou slijten in een verpleeghuis. Toen we haar in oktober vorig jaar ontmoetten, was Annie inderdaad totaal in de war. Ze zag en hoorde haar moeder op tv, waar zij in allerlei programma’s optrad. En Annie zag haar moeder ook bezig met de was in de keuken, enzovoort. Maar de moeder van Annie is al 20 jaar dood.

We herinnerden ons een verhaal van een Belgische arts, wiens moeder ook in een verpleeghuis woonde met de diagnose Alzheimer.  Zijn moeder was na toediening van mineralen, weer helemaal opgeknapt. Daarom stelden we de kinderen voor om te kijken of moeder Annie er baat bij zou hebben, als zij elke dag 1,5 liter van ons Elster ® natuurlijk mineraalwater zou drinken. En zo geschiedde. Annie knapte zienderogen op, ging weer samenhangend praten en keerde terug naar het heden. Elke dag maakt zij weer zelfstandig haar wandelingen, loopt naar het winkelcentrum (400 meter!). Annie hoeft voorlopig nog niet naar een verpleeghuis! Van Alzheimer is nu geen sprake meer.

Elster natuurlijk mineraalwater is behalve uniek, ook het beste ter wereld.

De moeder van Kim heeft keelkanker. Na de bestralingen en chemokuren waren keel en hals in- en uitwendig zodanig aangedaan, dat het eten haar haast onmogelijk was. Ze bleef sterk vermageren en verloor veel energie. En juist aan energie mag het een mens niet ontbreken, bij het herstellen van zo’n ziekte. Via via had Kim over de helende effecten van ons goddelijk natuurlijk mineraalwater gehoord. Ze kwam het mineraalwater bij ons halen en nadat haar moeder dit twee weken gedronken had, waren zowel de hals als de keel genezen. Een opmerkelijk en blij nieuws.

water en gezondheid

Water is het belangrijkste bestanddeel van het menselijk lichaam: 60 tot 80% van ons lichaamgewicht bestaat uit water. Water in ons lichaam vervult verschillende functies: het voorkomt uitdroging, het houdt de lichaamstemperatuur en het bloedvolume op peil, het lost voedingsstoffen op die het lichaam nodig heeft. Bij te weinig vochtinname gaat het lichaam dehydrateren wat leidt tot vermoeidheid, hoofdpijn en concentratieverlies. Voldoende vochtinname  helpt het lichaam te functioneren zoals het hoort en water levert daar een belangrijke bijdrage aan. Een mens kan zonder voedsel enkele weken overleven, maar zonder water hou je het slechts enkele dagen vol.

Enkele algemeen aanvaarde aanbevelingen over het drinken van water:

 • Een volwassen persoon heeft dagelijks (minimaal)1,5 tot 2,5 liter water nodig.

Water bevat geen vet, geen cholesterol en geen calorieën en het is een essentieel onderdeel van een evenwichtige voeding. Water is dan ook vanuit fysiologisch oogpunt de enige onmisbare drank.

Natuurlijk mineraalwater is een bron van mineralen en oligo-elementen. De hoeveelheid mineralen die het lichaam nodig heeft, is onder meer afhankelijk van leeftijd en levensstijl. Regelmatig drinken van mineraalwater helpt het lichaam te voorzien van de benodigde hoeveelheid vocht en de juiste hoeveelheden mineralen. Vanzelfsprekend zijn de hoeveelheden mineralen die het lichaam via mineraalwater opneemt, afhankelijk van het soort water.

Natuurlijk mineraalwater bevat verschillende elementen waaraan het menselijk lichaam/organisme behoefte heeft. Mineralen zoals calcium, magnesium en kalium komen als actieve bestanddelen in de weefsels van ons organisme voor en regelen er vitale lichaamsfuncties en stofwisselingsprocessen.

De belangrijkste mineralen die in ons natuurlijk mineraalwater voorkomen zijn:

 • Natrium (Na)
  is belangrijk voor het op peil houden van de hoeveelheid vloeistof in ons lichaam. Het regelt ook de zenuwprikkels tussen onze zenuwen en spieren.
 • Kalium (K)
  regelt het evenwicht in de vochtbalans van ons lichaam en het functioneren van spieren en zenuwen. Kalium voorkomt aldus nierstenen en bestrijdt krampen bij sportbeoefenaars.  Kalium werkt bovendien bloeddrukverlagend.
 • Chloriden (Cl)
  zijn samen met natrium en kalium verantwoordelijk voor het evenwicht in de vochthuishouding. Het is een bestanddeel van maagzuren voor de spijsvertering.
 • Calcium (Ca)
  is nodig voor de aanmaak en het onderhoud van botten en tanden. Calcium is verder belangrijk bij de bloedstolling, de overdracht van zenuwimpulsen, de werking van de spieren en het transport van stoffen (natrium, kalium en magnesium) tussen lichaamscellen.
 • Magnesium (Mg)
  is nodig voor de botopbouw en groei omdat het de vasthechting van calcium op de botten bevordert. Magnesium werkt in op het evenwicht van ons zenuwstelsel en bestrijdt daardoor vermoeidheid, stress en angsten.
 • Bicarbonaten  (HCO3)
  Helpen bij het balanceren van het maagzuur, bevorderen de spijsvertering en werken in op de zuur/base-balans in onze cellen.
 • Sulfaten (SO4)
  vergemakkelijken het voedseltransport en hebben bij hoge dosissen een laxerende werking
 • Fosfor (P)
  is eveneens een belangrijk bestanddeel van botten en tanden en tevens nodig voor de opbouw van enzymen. Het helpt bij de energiewinning en is een bouwsteen van celkernzuren.

De oligo-elementen die via natuurlijk mineraal- en bronwater aangevoerd worden:

 • Fluor (F)
  bestrijdt cariës en is van belang voor het tandglazuur.
 • IJzer (Fe)
  draagt bij aan de vorming van rode bloedlichaampjes en is verantwoordelijk voor de opname en afgifte van zuurstof in het bloed.
 • Zink (Zn)
  is een onderdeel van vele enzymen in het lichaam. Het heeft onder meer een belangrijke functie bij vernieuwing van weefsel en het functioneren van het afweersysteem.
 • Jodium (I)
  is een bouwsteen van de schildklierhormonen. Deze hormonen zijn onmisbaar voor een goede groei, ontwikkeling van het zenuwstelsel en het op peil houden van de stofwisseling in het lichaam.
 • Silicium (SiO2)
  speelt een belangrijke rol in de elasticiteit van de weefsels, in de bot- en kraakbeenvorming en in de werking van hart en bloedvaten.